EXPRESUL DE CLUJ SI HALTA BRAGA

CFR a trecut de Sporting Braga cu viteza cu care Sougou zburda printre fundasii adversi.  A fost un meci chinuit incheiat cu o victorie ciudat de clara intr-o gara frumoasa a Portugaliei. Portughezii au controlat jocul de la un capat la altul si-au construit ocazii peste ocazii, dar in final nu le-a folosit deloc caci ai nostri au fost mai buni. Poate ca fotbalistii portughezilor sunt valoric peste cei ai clujului insa Sporting Braga nu este peste CFR si vom vedea asta in returul care ii va trimite pe ardeleni in primavara europeana.

Andone a subordonat Europa, cum ii place lui Dumitrescu sa zica. Campioanele Cehiei, Elvetiei si o premianta a fotbalului iberic n-au fost in stare sa smulga campioanei Romaniei nici un punct. Spuneam dupa victoria cu Basel ca ceferistii fac cinste romaniei, astazi zic ca este o onoare pentru romani sa aiba asa o campioana.

Braghezii au inceput tare pasand repetat, avand progresie buna, presand constant, in vreme ce baietii lui Ando stateau la panda asteptant momentul prielnic. Furati de mirajul golului portughezii s-au rasfirat la o faza fixa atat cat sa le permita clujenilor un contraatac de manual finalizat fabulous de Bastos pe langa un Beto condamnat. Ce finalizare precisa!

Sporting se ridica greu de la pamant, nu-si revine bine din socul loviturii, si Kapetanos se joaca cu inimile noaste demonstrand iar ca finalizarile sale au o cota mare de nesiguranta. La 2-0 meciul era jucat.

Dar da, este 2-0. Acelasi Bastos recupereaza un balon in banda stanga, o rupe la fuga, dupa care dintr-o singura fenta culca un fundas si-i rupe coloana altuia, strecurandu-se apoi cu tot cu minge printre doi adversari si suteaza. Beto este iarasi spectator. Trebuia sa-si cumpere bilet la acest meci. La Braga venise Campioana Romaniei. Ce echipa!

Jucand altfel decat o face in mod obisnuit, Bastos va avea probleme in viitor. Pretentiile fanilor clujeni vor fi altele de acum. Determinarea din meciul de la Braga va trebui sa fie litera de lege pentru el caci evolutiile bune si golurile, oricat de frumoase sunt uitate repede daca nu sunt sustinute constant.

Nu putem vorbi in termeni la fel de laudativi despre posesia ceferista sau despre prestatia lui Kapetanos insa aspectul este acum nesemnificativ, mai ales ca clujenii au venit la Braga nu cu un portar ci cu 3. Fel-Guei-Ras a fost ca la ofertele trei in unu, sus, jos si peste tot. Evolutia sigura, fara ezitari si cu reflexe demne de un campion a pastrat CFR-ul departe de adversari, inlaturand presiunea de pe umerii fundasilor sai.

l-am vazut pe Andone vorbind singur, bolborosind nemultumiri in barba si in final topaind de bucurie precum un copil. Personal mi-e simpatic falcosul si chiar il consider un antrenor priceput. Mutarea cu Sepsi si Camora folositi in acelasi timp nu-i originala, am vazut-o si la alti antrenori, insa important este ca a facut-o cand si cum a trebuit. In acea zona a fortat Jose Peseiro si acolo i s-au inecat portughezului toate corabiile. Un alt succes al tehnicianului CFR-ului este renasterea lui Rada care parca stia dinainte ce urmeaza sa faca ofensiva iberica. Sau poate chiar stia.

Seria rezultatelor bune poate continua indiferent de rezultatul meciului cu United. In mod normal un rezultat de egalitate la Cluj nu este imposibil de realizat insa in opinia mea posibilele puncte pierdute in dubla cu englezii sunt neesentiale. Importanta este insa partida de Istambul. Un egal acolo ar face aproape cat o calificare.

In ciuda startului mai slab de sezon am crezut mereu in forta clujenilor si nu m-am inselat, si iata cum Ardealul continua sa faca cinste Romaniei. Bravo lor!

Abonează-te si primește ultimele noutăți
Sau foloseste acest feed RSS
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one